Ataşehir Kadın Kolları’ndan Şehitleri Anma Programı

Ak Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanlığı Çanakkale’den bugüne vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizin anıldığı “Şehitleri Anma” programı düzenledi.

Ak Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanlığı Çanakkale’den bugüne vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizin anıldığı
“Şehitleri Anma” programı düzenledi. Program, 16 Mart 2018 tarihinde, Zübeyde Hanım Öğretmen Evi Konferans Salonu’nda, Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Hasan Turan ve Osman Boyraz, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü, Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı, Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Belediye Meclis Üyeleri ve halkın yoğun katılımları ile gerçekleştirildi.
Programın gerçekleşeceği salonun girişinde yer alan Çanakkale şehitleri sergisi herkesi duygulandırdı. Program, aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımız okunarak başladı. Programa, Dünya Kuran Okuma Birincisi Hafız Ahmet Sarıkaya’nın Kuran Tilaveti ve şehitlerimiz adına okunan hatim duaları ile devam edildi. Açılış konuşmalarını gerçekleştirmek üzere İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül,“ Biz bugün, burada Kadim medeniyetimizi bizlere miras bırakan , tarihin altın harflerle yazdığı ,en gerçek, en şerefli kahramanları , Çanakkale’den Sarıkamış’a , Balkanlar’ dan 15 Temmuz’a , Vatanımızın bekası , sınırlarımızın güvenliği ve mazlumlara umut olmak için Afrin’e kadar tüm aziz şehitlerimizi hatırlamak ve minnetle anmak üzere toplanmış bulunmaktayız .. Toprak kanla yoğrulmuşsa, bedeli canla ödenmişse, artık adı vatandır. .Ne diyor Şair Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır . Çanakkale Savaşı hatıralarında Müttefik kuvvetler baş komutanı ingiliz Hamilton ‘nın ‘’Çanakkale ‘de Türkler yuvasına girilmiş aslanın hiddetiyle, inancı, cesareti ve kahramanlığı ile savaş yaptılar böyle bir millet görmedim”. demiştir . O ordu, bu ordudur. O millet yine bu millettir. Bu milletin 15 temmuz da da yüreğini ve bileğini ortaya koyduğunda neleri başarabileceğini gördük ve bugün de Türkiye’nin ,doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine 81 vilayeti ve 80 milyon insanıyla Fırat kalkanı ve Zeytin Dalı Operasyonu ile ülkemiz adına hangi mücadeleye girersek girelim, arkamızda yüreğiyle, bileğiyle, cesaretiyle, kararlılığıyla koskoca bir millet olduğunun bilincindeyiz.. Vatan topraklarının her bir karışı namusumuzdur ve buna el uzatmaya cüret edene dünyayı dar ederiz. Terör örgütleri üzerinden ülkemizi bölmeye, milletimizi parçalamaya çalışanlara, bugüne kadar hamdolsun aman vermedik, inşallah bundan sonra da vermeyeceğiz.1071’de Alparslan’ın ordusunda, 1299’da Osman Gazi’nin arkasında, 1453’te Fatih’in emrinde, 1920’de Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde milletimizin verdiği mücadelenin aynı ruhla bugün de devam ediyor ve edecektir inşallah. Hepimiz ay-yıldızlı bayrağımızın, birleştiriciliği altında buluştuk ve Bir olacağız , iri olacağız , diri olacağız , kardeş olarak , hep birlikte Türkiye olacağız .. Şerife Bacı ve Nene hatun gibi Çanakkale savaşında Türk kadın savaşçıları mehmetçikle beraber omuz omuza cephede düşmana kurşun sıkıp, cephe gerisinde de çok büyük destek olmuşlardır . Bu kahraman kadınlarımızın torunları bugün de yarında vatanı uğruna canını evladını feda etmekten çekinmeyecektir . Sözlerimi bitirirken vatan için toprağa can veren aziz kahramanlarımızı rahmet minnet ve saygı ile anıyor , gazilerimizi şükran ve saygılarımı sunuyorum ..” dedi.